Juridische hulp inschakelen na een medische fout

U gaat naar het ziekenhuis om geholpen te worden, maar soms pakt dat anders uit. Overal waar mensen werken worden fouten gemaakt, ook in het ziekenhuis. Een medische fout kan een enorme impact hebben op uw leven. Denk bij een medische misser aan foute medicatie, een verkeerde inschatting van de ernst van de ziekte of een operatiefout. Als de fout het gevolg is van nalatigheid van de arts of het ziekenhuis, kunt u deze aansprakelijk stellen voor uw letsel.

Wat kunt u doen?

Na een operatiefout of andere medische misser is het zaak om zo snel mogelijk professionele juridische hulp in te schakelen. Linders Advocaten helpt in Maastricht en omstreken met deskundige juridische hulp slachtoffers van medische fouten. We hebben veel ervaring met het verhalen van dergelijk letsel, wat goed van pas komt in de vaak ingewikkelde letselschadezaken tegen de grote ziekenhuizen. Samen met andere specialisten kijken we wat er moet gebeuren en proberen we de oorzaak van de fout te achterhalen. We proberen u uw zorgen zoveel mogelijk uit handen te nemen, zodat u zich kunt richten op uw eigen herstel.

Materiële en immateriële schade

Uw letsel kan bestaan uit zowel materiële als immateriële schade. Zo omvat materiële schade bijvoorbeeld de extra gemaakte ziektekosten, reiskosten, misgelopen inkomsten door het letsel of extra kosten voor aanpassingen in uw woning als geval van de medische misser. Immateriële schade gaat om leed en verdriet door de traumatische ervaring of door bijvoorbeeld blijvende littekens. Voor deze laatste vorm van schade kan in sommige gevallen smartengeld worden uitgekeerd.

In Maastricht en in de wijde omgeving van Maastricht zijn wij uw specialist als het gaat om het verhalen van medische fouten. Maak direct vrijblijvend een afspraak.