Wat is smartengeld?

Naast fysiek letsel, kunt u ook psychisch letsel oplopen. Ook hier kunt u een vergoeding voor krijgen, genaamd smartengeld. Kunt u bepaalde werkzaamheden of hobby’s niet meer uitvoeren door uw letsel? Of heeft u een trauma of blijvende littekens overgehouden aan het ongeval? Dit type letsel is vaak niet direct zichtbaar, maar kan wel een grote impact hebben op het leven van het slachtoffer. Daarom staat hier een schadevergoeding in de vorm van smartengeld tegenover. Smartengeld is dus de vergoeding die u kunt krijgen voor immateriĆ«le letselschade, zoals leed, pijn en verdriet of gederfde levensvreugde door bijvoorbeeld een trauma of blijvende littekens. De hoogte van deze vergoeding is afhankelijk van veel verschillende factoren en moet per geval bekeken worden.

Kunt u smartengeld krijgen?

Of u recht heeft op smartengeld is afhankelijk van de aard en ernst van het letsel, de mate van geleden pijn, de duur van het herstel en of er sprake is van blijvende gevolgen. Wilt u weten wat uw rechten en kansen zijn als het gaat om smartengeld of andere vergoedingen? Wij kunnen u vrijblijvend adviseren over uw letselschadezaak.

Ervaren op het gebied van letselschadezaken

We hebben veel ervaring met letselschadezaken en het eisen van smartengeld, dus we kunnen u in Maastricht en in de wijde omgeving van Maastricht op deskundige wijze helpen. Samen met medisch adviseurs zorgen wij ervoor dat u de vergoeding krijgt waar u recht op heeft. Bel voor meer informatie of maak direct een afspraak bij ons op kantoor. Wij helpen u graag!